Modo-spelaren Sidney Morin (t h) firar guldet med målvakten Maddie Rooney. Foto: Bildbyrån

Vägen till guldet gick via Modo

Uppdaterad
Publicerad

22-åriga Sidney Morin tog OS-guld med USA. En resa som inleddes i Örnsköldsvik.

”Det är bara ren glädje” sade Morin efter 3–2-segern mot Kanada.

När backen inte fick plats i Kanadas tidiga OS-trupp bestämde hon sig för att spela för Modo. Succén i SDHL-klubben ledde till att hon fick ett glädjande samtal från förbundskapten Robb Stauber, en plats i laget och till slut sin efterlängtade medalj.

– Det här vårt Stanley Cup, vårt Super Bowl… Det här är OS, och för oss finns det inget större, sade Morin och riktade ett stort tack till klubben i Sverige.

OS i Pyeongchang 2018

– Jag är tacksam för alla som har hjälp mig i Modo, att tillåta mig förverkliga min dröm. Det ska bli riktigt kul att få åka tillbaka till dem nu.

”Det var en chock”

När målvakten Maddie Rooney räddade sista straffen stormade de amerikanska spelarna isen.

– Det fanns inget annat är ren glädje. Alla bara skrek, alla blev så glada och vi bara kastade våra handskar… Det var en chock. Det är så svårt att beskriva känslan. Jag är bara så stolt över den här gruppen. Vi förtjänar det här, sade Sidney Morin.

– Alla har jobbat så hårt för det här ögonblicket och det är det här vi alla har drömt om under hela vårt liv, och att ha den har medaljen runt halsen går knappt att beskriva… Det är fantastiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet