Minatsu Murase. Foto: Bildbyrån

Vändningen – Murase aktuell för spel igen

Uppdaterad
Publicerad

I går meddelade Luleå att målvakten Minatsu Murase lämnar klubben för att flytta med sambon Robin Kovacs till Örebro. I dag meddelar klubben att Murase kan komma att spela med laget senare under säsongen.

– Det är en av våra öppningar och vi har pratat om det, säger damernas tränare och sportchef, Mikael Forsberg till SVT Sport.

När Robin Kovacs lämnade Luleå under gårdagen valde Minatsu Murase att flytta med. Paret är förlovade och har en son tillsammans. I och med att SDHL:s transferfönster stängde i förrgår blir det problematiskt för Luleå att värva in någon ersättande målvakt. Men Luleå har haft en krislösning i åtanken sedan tidigare.

– Vi har full förståelse för hur hennes situation blev och vi har inga ”hard feelings”. Däremot har vi haft Maria Omberg registrerad sedan tidigare om något oväntat skulle hända.

Maria Omberg är trippel svensk mästare med Luleå men valde efter fjolårets säsong att lägga plockhandsken på hyllan. Men nu kan det bli aktuellt att plocka fram den igen.

– Till helgen kommer Caroline Karlsson från division 1-laget att vara med. Sedan är Omberg aktuell men vi har ännu inte löst det praktiska. Hon verkar sugen men vi måste bara kolla upp mer fakta och detaljer kring en lösning.

Det finns också en öppning att Minatsu Murase, som fortfarande tillhör klubben, gör comeback senare under säsongen.

– Den möjligheten finns och vi har möjlighet att använda henne.

Har ni pratat med varandra om den situatinen?

– Allt gick väldigt fort men vi har nämnt det.

Luleå har ännu ingen spikad plan för  vad som kommer att hända efter helgens två matcher.

REPORTAGE: SVT träffar hockeyfamiljen Murase Kovacs (12 september 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.