Marcus Bergman jublar efter 4-0 mot Pantern. Foto: Bildbyrån

Nykomlingens sjuka förstaperiod

Västerås ledde efter 18:26 i den första perioden med 7-0 mot Pantern i hockeyallsvenskan. Resultatet är ett nytt rekord för en match i serien.

Tabellfyran Västerås tog emot sjuan Pantern i hockeyallsvenskan. Och Västerås slog rekord framför publiken i ABB Arena. Efter 18:26 ledde de med 7-0 vilket innebär ett nytt rekord i hockeyallsvenskan.

Enligt twitterkontot domarna.se var det tidigare rekordet var mellan Borås och Hammarby 2008 när hemmalaget ledde med 7-0 efter 19:15 i första perioden.

Västerås öppnade starkt och hade 3-0 redan efter drygt tre minuters spel. Nykomlingen fortsatte sedan på inslagen väg och efter knappa kvarten hade de dubblat sin ledning till 6-0.

Noterbart är även att Pantern bara sköt sju skott i hela den första perioden.

Matchen slutade till sist 10-3 till hemmalaget.

Segrar även för Vita Hästen och Södertälje

Tabellettan AIK, i en något haltande tabell, förlorade med 1–2 efter straffar, borta mot Vita Hästen.

Nikolai Meyer och Sebastian Dyk stod för sju poäng tillsammans i Södertäljes 6–2-seger mot Almtuna.