Julius Junttila njuter efter sitt fräcka 2-1-mål. Foto: Bildbyrån.

Växjö gav LHC första hemmaförlusten

Uppdaterad
Publicerad

Mästaren Växjö har varvat upp och vann i Linköping med 3-1, vilket var hemmalagets första hemmamatch utan poäng. En fräckis avgjorde. Julius Junttila skickade in 2-1 från en ”omöjlig” vinkel via en överrumplad Jonas Gustavssons benskydd.

– Det blev förödande för oss, säger Växjös Eddie Larsson.

Han stod nere i vänsterhörnet, nästan parallellt med den förlängda mållinjen, och flippade iväg pucken som letade sig in.

Pontus Holmberg säkrade segern med sitt 3-1-mål när LHC gick bort sig när de skulle stöta offensivt i egen zon. Efter några fina passningar tryckte Holmberg in pucken från nära håll.

– Jag blev fint framspelad och hade tur att pucken tog stolpe-in, säger Holmberg till C More.

Det var första omgången efter landslagsuppehållet med Karjala Tournament.

– Det var skönt att vinna efter uppehållet. Jag tycker att det var en ganska seg match. Vi har spelat bra innan men inte fått med oss poängen och inte fått utdelning. Skönt att vi får med oss poäng nu också, säger Holmberg.

– 1-2-målet blir förödande för oss och det som blev skillnaden, säger Linköpings lagkapten Eddie Larsson.

SHL

Linköping HC logo

Linköping HC

1 - 3

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

0-1, 1-1, 0-1
Saab Arena, Linköping
Publik: 5482

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.