Växjö hade målfyrverkeri mot Brynäs

Hemmalaget Växjö försökte att gå på knock direkt.

Gästande Brynäs stod dock länge kvar på benen – men till slut fick Växjö sitt målfyrverkeri.

– Mycket skönt, vi jobbar väldigt hårt för varandra, sade tvåmålsskytten Emil Pettersson till C More efter 5–1-segern.

Växjö inledde matchen med att jaga ett tidigt ledningsmål. Men det brukar sägas att släkten är värst. Förre Växjömålvakten Viktor Andrén återvände till sin forna hemmaarena och räddade de 16 första skotten som kom emot honom.

– Jag tycker att det är vår period. Vi har härlig fart och tar puckar mot mål, sade Växjös forward Robert Rosén till C More.

Viktor Andréns nolla höll i exakt 27 minuter. Då smet en hög puck från distans, ivägskickad av Växjöbacken Teemu Eronen, in i kassen och satte hemmalaget i ledning.

”Spelade lite bättre”

Men bara några minuter senare utjämnade Brynäs efter snyggt powerplayspel och med Tomi Sallinen som siste spelare på pucken.

– Vi kanske spelade lite bättre i den andra perioden, sade målskytten Sallinen till C More.

Jodå, i det läget hade Sallinens Brynäs flyttat fram sina positioner på isen en aning. Visserligen indikerade skottstatistiken klar fördel för Växjö, men en helt jämn resultattavla förkunnade att en spännande avslutning på matchen var att vänta.

Rann iväg på slutet

Matchklockan tickade på och de båda lagen uppträdde allt mer försiktigt i avsikt att inte erbjuda motståndaren möjlighet till det matchavgörande draget.

4.45 in i den tredje perioden blev emellertid Brynäs laget som hamnade på fel sida om sin motståndare, vilket på nytt öppnade upp matchen. Hemmalagets Fredrik Karlström visade sig vara lika duktig i friläge som på straffslag och det stod 2–1 till Växjö.

Efter det klev Emil Pettersson in i handlingen. Forwarden sköt två snabba mål som säkrade Växjös seger. Pontus Holmberg fastställde slutresultatet, 5–1, i powerplay.