Växjö vann igen – en seger från SM-guld

Växjö vann på nytt mot Skellefteå. I dag blev det 4-1 och man leder finalserien med 3-0 och har nu tre matchbollar i jakten på en ny SM-titel. Redan i morgon kan det bli guldfirande i Skellefteå.

På slutet stod publiken upp och skapade tryck och stämning i hallen. Då passade den specielle målskytten Elias Pettersson på att göra sitt andra mål, den tredje poängen – i tom kasse.

I mitten av tredje perioden avgjordes matchen när Andrew Calof blev frispelad efter en snabb spelvändning och var kylig framför mål och satte 3-1.

Två mål på 58 sekunder vände matchen

Växjö vände matchen sent i andra perioden.

Blott 58 sekunder efter kvitteringen tog Växjö ledningen med 2-1 i powerplay. Robert Rosén tog sig runt kassen och spelade in en backhand till Elias Pettersson som högg direkt framför mål. Hela hallen höll på att explodera när målet firades i slutminuterna av andra perioden.

Det var annars Skellefteå som bröt måltorkan i finalspelet och tog ledningen.

Fredrik Lindgren sköt en ganska lös men hög puck som Oscar Möller effektfullt styrde in bakom Viktor Andrén i Växjömålet för 1-0, som alltså fick kapitulera efter 2 timmar, 33 minuter och 8 sekunder i finalserien.

Växjö kvitterade till 1-1 när Oliver Bohm skickade iväg en studsande puck från blå. Joni Ortio var skymd och såg inte pucken som gick in vid sidan. Växjö hade en tung press och det såg ut som om man spelade i powerplay.

Växjö fick mål underkänt efter videogranskning

Det var ytterst nära att Växjö tog ledningen.

I början av andra perioden kom Växjös Andrew Calof fri och Joni Ortio räddade ett backhandsskott. Pucken gick upp i en båge och Calof väntade in när pucken var på väg ner och knackade in den. Händelsen granskades under flera minuter på video och underkändes sedan, ett svårt beslut att ta eftersom det var i gränszonen av ribban i alla kameravinklar.