Pesonen blev hjälte när Växjö vann på straffar

Det behövdes ett straffavgörande för att serieledande Växjö skulle vinna över tionde placerade Luleå. Janne Pesonen blev matchens hjälte när han satte den avgörande straffen som ledde till slutresultatet 2-1.

Det var en ytterst jämn match där båda lagen var avvaktande, hade flera målchanser men lyckades inte göra mål. Det dröjde ända till tredje perioden innan vi fick se ett mål. Det var Växjös Andrew Calof som spräckte nollan och bara några minuter senare gjorde Luleås Johan Harju 1-1.

Jämn match

–En jämn match där det är rättvist med oavgjort efter full tid, säger Luleås tränare Tomas Berglund till C More.

Trots förlusten var inte Berglund allt för nedstämd:

– Sen på straffar har vi vunnit ett gäng, och nu förlorade vi. Det jämnar väl ut sig.

Blev matchhjälte

Janne Pesonen satte den avgörande straffen som gjorde att hans lag fick med sig två poäng efter kvällens match.

– Det känns väldigt bra, säger 35-åringen till C More.