Tobias Rieder har spelat i NHL de senaste säsongerna. Foto: TT Nyhetsbyrån

Växjö värvar tysk NHL-forward

Uppdaterad
Publicerad

SHL-laget Växjö värvar Tobias Rieder, senast i NHL-laget Buffalo och med i det succéartade tyska laget som gick till VM-semifinal i Riga i våras.

”Jag är väldigt förväntansfull över att ansluta till laget och sätta i gång arbetet. Jag är beredd att ta den positionen som passar bäst för att hjälpa laget att vinna ett nytt SM-guld”, säger den 28-årige forwarden, som skrivit på ett kontrakt säsongen ut, i ett uttalande.

Rieder spelade förra säsongen 44 NHL-matcher för Buffalo och 7 poäng (5+2). Totalt har han gjort 478 matcher och 145 poäng (64+81) i den nordamerikanska ishockeyligan.

”'Toby' är en spelare som kommer passa perfekt in i hur vi spelar. Han jobbar hårt samtidigt som han har en mycket bra nivå på den skickliga delen av spelet”, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson.

KLIPP: Jättetavla av Frölundamålvakten (14/10)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.