Olle Lycksell matchhjälte för Växjö. Foto: Bildbyrån

Växjös Olle Lycksell sabbade Timrås svit

Uppdaterad
Publicerad

Timrå var 13 sekunder från fjärde raka segern.

Då klev Växjös Olle Lycksell in i handlingen genom att kvittera och så småningom avgöra.

– Lite synd, säger Timrås back Tim Erixon efter förlust med 2–3 efter straffar.

Tim Erixon, som i våras vann SM-guld med Växjö, var inte alltför nedslagen minuterna efter att hans förra lag besegrat det nuvarande.

– Lite snöpligt, men vi har något att bygga vidare på, säger Erixon till TT.

Timråbacken har onekligen fog för sitt påstående om att nykomlingen på senare tid växt som SHL-lag. Laget inledde säsongen så pass svagt att man under en tid såg ut att cementeras fast under kvalstrecket, men i samband med landslagsuppehållet har något hänt. Sex segrar på de åtta senaste matcherna har givit närkontakt med flera andra lag kring kvalstrecket samt det nedersta slutspelsstrecket.

Rattie tvåmålsskytt

Senast lagen möttes, i september i Medelpad, gjorde Växjö sex mål och vann klart. Den här gången höll Timrå nollan under matchens två första perioder.

– Ett annat försvarsspel nu från vår sida, säger Tim Erixon.

Knappt halvvägs in i matchen tog Timrå ledningen, genom mål av Ty Rattie i powerplay. I början av den tredje perioden kvitterade Martin Lundberg för Växjö, ett mål som borgade för en högdramatisk avslutning på matchen.

Med 1.20 kvar av den tredje perioden spelade Timrå powerplay, vilket resulterade i att Ty Rattie gjorde sitt och lagets andra mål för dagen.

När Växjö i torsdags, genom vinst i Linköping, såg till att lagets förlustsvit stannade vid fem matcher blev Olle Lycksell lagets segerskytt. Den här gången klev Lycksell in i handlingen först när 13 sekunder återstod av den tredje perioden.

– Så skönt, det är bland de bästa känslorna i ett lag när man lyckas göra mål i spel sex mot fem, säger han.

Matchhjälte igen

I förlängningen skapade Växjö ett par högkaratiga målchanser, men lyckades inte avgöra. Matchen gick till straffläggning som hemmalaget vann. Vem som blev straffläggningens huvudrollsinnehavare? Olle Lycksell, så klart.

Lycksell missade sin första straff, men när en fjärde straffomgång behövdes för att skilja lagen åt fick han förnyat förtroende av sin tränare Sam Hallam.

– Jag blev lite chockad när jag fick lägga igen.

Växjö har nu vunnit två matcher inom loppet av tre dagar.

– Vi har haft en tuffare period resultatmässigt. Två riktigt sköna segrar, nu kan vi börja bygga på någonting härligt, säger Olle Lycksell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.