Vegas hedrade offren

Uppdaterad
Publicerad

Offren för massakern i Las Vegas för drygt en vecka sedan hedrades när Vegas Golden Knights spelade sin första NHL-match hemma mot Arizona.

– Klart att det är tufft för alla inblandade. Det var en riktigt känslosam ceremoni, säger Vegas svensk Oscar Lindberg till SVT Sport.

Spelarna fick före matchen sällskap av räddnings- och sjukhuspersonal på isen som hyllades för sitt agerande efter den värsta masskjutningen i USA:s moderna historia.

Sjukhusen var efter dådet överfulla och många har berättat om hjälteinsatser under kaoset.

NHL-toppen Gary Bettman sade att det var ”en ära och ett privilegium” att vara på plats i staden som har ställt sig enad i solidaritet med offren efter dådet.

I arenan hade publiksätena försetts med #vegasstrong. Namnen på dödsoffren projicerades på isen. 58 tysta sekunder hölls, en sekund för varje dödsoffer.

Vegas Golden Knights är det första nya laget i NHL på 17 år, och har flera svenska spelare. Bland andra Oscar Lindberg som gjorde ett mål i natt.

– Klart det är kul, skönt att kunna trycka dit första, sa svensken till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.