William Karlsson gjorde två mål i 4-2-segern mot LA Kings. Foto: TT Nyhetsbyrån

Vegas succésvensk tvåmålsskytt

Matchhjälte igen.

Med två nya mål.

William Karlssons fina start i Vegas Golden Knights håller i sig.

Hemma mot Los Angeles Kings blev svensken William Karlsson tvåmålsskytt och matchvinnare i 4–2-segern. Och 24-åringen behövde mindre än en minuts spel för att sätta sitt första. Femtiofem sekunder in i den första perioden handledade han in öppningsmålet efter passning från Reilly Smith.

Cody Eakin utökade Golden Knights ledning. Och sedan hittade Karlsson kassen på nytt.

Efter ett misstag från målvakten Jonathan Quick kunde Karlsson peta in pucken. Karlsson har nu gjort nio mål och sju assist på nitton matcher.

– Vi har utvecklat bra kemi i vår kedja, det hjälper verkligen att få spela med så bra killar, och jag har mycket självförtroende. Det är över huvud taget väldigt kul med hockey just nu, säger William Karlsson till Aftonbladet.

Efter Vegas 3–0-ledning reducerade Kings två gånger, men en minut före slutsignalen stängde Alex Tuch matchen när han satte slutresultatet 4–2 i öppen kasse.