Victor Ejdsell gjorde Färjestads första mål. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Victor Ejdsell nätade direkt efter skadan

Redan efter 52 sekunder i CHL-premiären i förrgår utgick Victor Ejdsell med en skada.

Men redan i dag var han tillbaka – och nätade direkt.

– Gött, sade han efter målet.

Färjestads forward Victor Ejdsell fick ingen rolig start på CHL-säsongen. Redan efter 52 sekunder av premiären mot Banska Bystrica i förrgår tvingades han utgå, efter att ha fått en slashing mot överkroppen, som skadade fingrarna.

Men det blev ingen lång frånvaro. Han var tillbaka redan i dag, i hemmamatchen mot schweiziska Ambri-Piotta. Och det blev en roligare upplevelse.

Två mot ett-läge

Gästerna tog visserligen ledningen, då Nick Plastino efter 7.29 sköt ett skott som lite väl enkelt tog sig in mål, mellan Markus Svenssons ben.

Men med knappa fyra minuter kvar av perioden kom kvitteringen. Färjestad kom i ett två mot ett-läge, och just Victor Ejdsell slog då till direkt efter att Michael Lindqvist passat över pucken.

– Det är en för jäkla bra pass av ”Linkan”. Han har ett jäkla bra tålamod med pucken, och backen vet inte var han ska ta vägen. Sen är det ett härligt överspel, och jag försöker bara få den på mål. Gött att den går in, sade han till SVT Sport i periodpausen.

Ryno avgjorde

1–1 stod sig sedan länge. Men med knappt fyra och en halv minut kvar av den tredje perioden satte Johan Ryno 2–1 efter att Ambri-Piotta missat markeringen framför mål och enkelt kunde driva in framför mål och sätta 2–1, vilket blev matchens sista mål.

Därmed har Färjestad två raka segrar. Premiären i förrgår vann de med 6–1.