Olivia Zafuto nekade ett friläge – och Justine Reyes avgjorde.

Uppoffrande brytningen fullbordade skrällen

Uppdaterad
Publicerad

Olivia Zafuto slängde sig och stoppade ett friläge.

Kort därefter avgjorde amerikanskan Justine Reyes.

En stark insats av LHC som vann rättvist i Gävle.

Linköping hade inlett säsongen med tre raka segrar inför fredagskvällens match mot Brynäs i Gävle.

Brynäs hade ledningen två gånger i första perioden. Detta efter 1-0 från Lara Stalder och även Denisa Krizova som satte 2-1.

Men Linköping stod för en bra match och vände rättvist på matchen under mittperioden. Olivia Zafuto kvitterade och Madelen Haug Hansen fullbordade vändningen.

Först med sju minuter kvar av den tredje perioden kom Gävlelagets kvittering fram till 3-3 när Josefin Bouveng gjorde sitt sjunde mål på sex matcher, denna gång i powerplay.

Amerikanskan avgjorde

Matchen gick till förlängning där vi bara fick se ett avslut på mål innan det hela var över. Pucken in i Brynäs zon, men hade det inte varit för Olivia Zafutos uppoffrande försvarsspel, hade det kunnat sluta annorlunda.

En Brynässpelare var nära att frispelas när Zafuto kastade sig fram och bröt passningen. Kort senare hade pucken i stället landat hos Justine Reyes som kyligt hittade en lucka på Brynäs målvakt Ellen Jonsson och gjorde sitt andra mål i matchen.

Linköping vann med 4-3. Två poäng som gör att man hakar på Luleå och Brynäs i toppen av SDHL-tabellen.

SDHL

Brynäs IF logo

Brynäs IF

3 - 4

Linköping HC logo

Linköping HC

2-1, 0-2, 1-0, 0-1
Monitor ERP Arena, Gävle
Publik: 127

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.