Viktor Fasth avslutar karriären. Foto: Bildbyrån

Viktor Fasth slutar: ”Hjärnan vill men inte kroppen”

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Fasth avslutar karriären.

Den 38-årige målvakten berättar själv att anledningen är skador.

– Hjärtat vill men inte kroppen, säger Fasth till Smålandsposten.

Under tisdagen meddelade Viktor Fasth klubblaget Växjö att han lägger av med ishockeyn.

– Det har varit ett jättesvårt beslut att ta. Jag har väl gått och grubblat på det hela säsongen och känt att kroppen börjar säga ifrån. Jag har kommit fram till att det beslutet jag tagit nu är det rätta. Jag har inte orken och kraften kvar för att mobilisera till en ny säsong, säger Viktor Fasth i en intervju med Smålandsposten.

– Hjärtat vill men inte kroppen.

Han berättar att livet efter ishockeyn varit en viktig del i beslutsfattandet.

– Någonstans för jag nöja mig med att det finns ett liv efter hockeyn också. Jag skulle aldrig gå så långt att jag inte kan leka med mina barn eller idrotta med dem.

Den 38-årige målvakten kom nyligen hem från VM i lettiska Riga. Mästerskapet slutade i moll för Tre Kronor som åkte ut i gruppspelet. För Fasth blev karriärens sista match segern med 4-1 mot Storbritanninen.

Fasth har spelat i både NHL och KHL och har två SM-guld med Växjö. Utöver det har han också VM-guld och VM-silver med Tre Kronor.

KLIPP: Fasth inför VM: ”Trodde att jag hade gjort mitt sista VM” (21 maj)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.