Washington fick jubla i natt. Foto: Bildbyrån.

Washington fortsatt obesegrat mot New Jersey

Washington i topp.

NHL-laget vann återigen över New Jersey i nattens möte och är nu det enda laget i ligans östra division som inte har förlorat mot dem den här säsongen.

Washington tog ledningen genom John Carlson i mitten av andra perioden. Några minuter senare kvitterade New Jersey då Michael McLeod fick in en retur på Jesper Boqvists skott. Resultatet 1-1 stod sig ordinarie matchtid ut och mötet togs till förlängning.

Först med 21 sekunder kvar av förlängningsperioden avgjordes det hela då Dimitrij Orlov fick in 2-1 för Washington som för sjunde mötet i rad vann över New Jersey.

Hästjobb

Mackenzie Blackwood gjorde ett hästjobb i New Jersey-målet, även om det inte ledde hela vägen till vinst den här gången. Han räddade 38 puckar.

– Vi hade inte någon bra andraperiod. ”Blackie” spelade fantastiskt bra och höll kvar oss i matchen. I tredje hade vi däremot några chanser, säger New Jerseys Andreas Johnsson.

– Det är synd att vi inte fick två poäng, men ”Blackie” hjälpte oss i alla fall att få en poäng, fortsätter han.

Toronto vann på straffar

Även i det kanadensiska mötet Toronto–Winnipeg stod det 1-1 vid ordinarie speltids slut. Men efter en mållös förlängning avgjordes den matchen i stället på straffar och Toronto vann med 2-1.

KLIPP: SVT sänder dokumentär om Sven Tumba (31 mars 2021)