New York Islanders Matthew Barzal avgör den tredje åttondelsfinalen mot Washington. Nu är Islanders bara en seger från att slå ut 2018 års mästarlag. Foto: TT Nyhetsbyrån

Washington nära uttåg efter ny förlust

Uppdaterad
Publicerad

Med Nicklas Bäckström borta har Washington gått trögt i NHL-slutspelet. Efter en ny förlust mot Islanders är nu Capitals bara en match från eliminering

Stjärnfyllda Washington är nära uttåg i Stanley Cup-slutspelet.

2018 års mästarlag föll mot New York Islanders med 1–2 efter förlängning och ligger under med 0–3 i bäst av sju matcher.

Matthew Barzal avgjorde efter 4.28 i förlängningen i ett friläge mot Washingtonmålvakten Braden Holtby.

Då hade lagkaptenen Anders Lee gett Islanders ledningen i den första perioden och Washingtons Jevgenij Kuznetsov kvitterat i den andra.

Nicklas Bäckström saknades för andra matchen i rad efter att ha blivit tufft tacklad av Anders Lee i första perioden av den första matchen. Enligt Washington Post går Bäckström igenom den hjärntrappa som spelarna måste följa vid misstanke om hjärnskakning.

Den fjärde åttondelsfinalen spelas natten till onsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.