Carl Hagelins Washington besegrade Patric Hörnqvists Pittsburgh. Foto: Nick Wass/AP/TT

Washingtons Carl Hagelin gjorde två mål mot tidigare laget Pittsburgh Penguins

Carl Hagelin tog två Stanley Cup-titlar med Pittsburgh Penguins.

I kväll gjorde han två mål mot dem.

Bland annat satte han spiken i kistan då han satte 5–3 i öppen kasse.

– Vi behövde en vinst, säger han.

Södertälje-produkten Carl Hagelin, 31, firade sina största triumfer i Pittsburgh Penguins. Med dem vann han Stanley Cup både 2016 och 2017.

Sedan ett år tillbaka spelar han dock i Washington Capitals. I kväll möttes just Washington och Pittsburgh. Och då blev det Hagelins tidigare lag som vann.

Tryckte in retur

En jämn och spännande match slutade till 4–3 till hemmalaget, efter bland annat två mål av just Hagelin.

Det första, som innebar 3–2 till Washington kom 4.40 in i den tredje och sista perioden, då Hagelin i en tilltrasslad situation framför mål lyckades trycka in en retur.

Även Hörnqvist nätade

Det andra kom i matchens sista minut, då han frispelades av Nicklas Bäckström och satte pucken i öppet mål för 5–3 – som blev slutresultatet.

Hagelin var inte ende svensk att göra mål i matchen. Med knappt fem minuter kvar av den andra perioden kvitterade nämligen Patric Hörnqvist till 1–1. Kris Letang sköt ett skott från blå. Pucken stannade framför mål, där Hörnqvist stod i den postion han stått så många gånger i sin karriär, fick tag på pucken och satte den i mål.

”Behövde en vinst”

Men Washington vann alltså 5–3 och innebar att Washington övertog ledningen i Metropolitan Division från just Pittsburgh. Den målgivande passningen var ”Bäckis” 37:e för säsongen och totalt är han uppe i 53 poäng.

Carl Hagelin är har gjort sju mål och 14 assist på 50 matcher i NHL.

– Vi behövde en vinst i dag. Det var en kämparinsats. Vi visade verkligen karaktär i den tredje perioden. Förhoppningsvis kan detta ge oss lite momentum, säger Hagelin, enligt The Athletics reporter Tarik El-Bashir.

MER NHL: Ismaskinsförare blev målvaktshjälte (23/2 2020)