• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Karlsson skulle byta bort alla mål mot Stanley Cup: ”En barndomsdröm”

Han har passerat det legendariska 40-målsstrecket. Men skulle byta bort dem mot barndomsdrömmen – att vinna Stanley cup. – Man vill gärna ha en bild när man åker runt med bucklan. Det har man sett alla stor idoler som ”Foppa” och Lidström göra, säger Sveriges bäste hockeyspelare just nu, William Karlsson, till SVT Sport.

I SVT:s serie #proffsliv, om de svenska utlandsproffsen, har vi träffat William Karlsson. Han blev halvt ratad i Columbus och hamnade i nybildade Vegas Golden Knights. Där har han visat att alla som någonsin tvivlat att de nog får tänka om.

Som tionde svensk i NHL-historien passerade Karlsson 40-målsstrecket och krigar på i toppen av NHL:s skytteliga. Och den rätt ansedda plus/minus-ligan leder han överlägset.

– Jag känner att jag haft det i mig sedan Sverige-tiden. Men att jag skulle göra 40 mål kanske jag inte hade trott riktigt, säger han och fortsätter:

– Men det är skönt att visa att jag kan producera på den här nivån.

Se hela reportaget med William Karlsson nedan:
 

William Karlsson: ”Förhoppningsvis bara ett steg mot den stora drömmen”

#Proffsliv – så gjorde vi

Visa

Under januari månad kartlade SVT Sport alla svenska utlandsproffs inom fotboll, ishockey, handboll, basket och volleyboll. I begreppet proffs tog vi in alla spelare som tillhör en utländsk förening som utövar elitidrott, vi tog inte hänsyn till exempelvis storlek på inkomst för spelarna (vissa lever väldigt gott på sin idrott, andra tjänar ganska lite).

Vi är medvetna om att transfermarknaden ständigt rör sig i sporterna och att det både kan saknas en del spelare medan andra kanske bytt klubb, nyligen slutat eller flyttat hem. Ser du uppenbara fel så tipsa gärna via mejl eller sociala medier.

Källor: handbollskanalen.se, Svenska basketförbundet, Svenska volleybollförbundet, fotbollstransfers.com, Soccerway, eliteprospects.com

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer