William Karlsson: ”Det defensiva arbetet blir nyckeln”

Uppdaterad
Publicerad

William Karlsson och hans Vegas Golden Knights är det tredje laget i historien att nå Stanley Cup-final första året i NHL.

I natt svensk tid har laget dessutom chansen att ta ledningen med 2-0 i matcher mot Washington.

– Det defensiva arbetet blir nyckeln, säger William Karsson.

För ett år sedan existerade inte Vegas Golden Knights som bildades under pågående NHL-säsong. Men trots att laget är helt färskt har man chansen att bärga Stanley Cup-bucklan redan i år.

Succélaget vann den första finalmatchen i bäst av sju mot Washington med 6-4 och i natt svensk tid drabbar lagen samman igen. Svenske forwarden William ”Wild Bill” Karlsson blev målskytt senast men det är inte det offensiva spelet han lyfter inför finalmatch nummer två.

– Det var en ganska galen match senast. Vi turas om att ta ledningen så jag tror kanske lite mer defensivt arbete är prioriterat. Det är svårt att vinna matcher om vi släpper in fyra mål varje match, så det tror jag är nyckeln i den här matchen, säger William Karlsson.

Vegas Golden Knights är det blott tredje laget i NHL:s historia att nå så här långt under första året i världens bästa hockeyliga. Toronto Arenas, numera Maple Leafs, lyckades med bedriften 1918 och St. Louis Blues grejade det 1968.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.