William Karlsson: ”Det är två ganska liknande lag”

Uppdaterad
Publicerad

Vegas Golden Knights fortsätter att imponera i Stanley Cup och är klart för semifinal efter att ha slagit ut San José Sharks.

– Det var en tuff serie och det var skönt att ta dem i sex matcher, säger Vegasforwarden William Karlsson.

Vegas får möta antingen Winnipeg Jets eller Nashville Predators i semifinalen, en matchserie som avgörs i natt. Och William Karlsson tror att det blir tufft oavsett motståndare.

– Det är två ganska liknande lag. Jets har många som kan åka skridskor och göra mål. Nashville har riktigt bra backar och de har skickliga forwards, säger William Karlsson till SVT Sport.

Förutom William Karlsson, som har gjort tio poäng på tio matcher, har Vegas målvakt Marc-André Fleury spelat en stor roll i Vegas framgångar den här säsongen.

– Han  spelar otroligt bra. Det är verkligen en trygghet att ha honom där bak. Det smittar av sig på alla i laget att ha en så bra och erfaren målvakt.

Se hela klippet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.