Vegas-svensken: ”Han är väl inte jättenöjd”

Uppdaterad
Publicerad

William Karlsson och Alexander Wennberg var med och gjorde succé i Columbus Blue Jackets under säsongen.

Men efter att Karlsson draftats av Vegas Golden Knights är det snart dags för lagkamraterna, tillika goda vännerna, att säga farväl.

– Jag kommer självklart att sakna honom, vi har umgåtts varje dag i två år nu, säger Karlsson till SVT Sport.

Lyssna till hela intervjun i spelaren ovan.

Vid expansionsdraften stod det klart att William Karlsson lämnar Columbus Blue Jackets och ansluter till nya NHL-laget Vegas Golden Knights.

En vecka senare har 24-åringen hunnit smälta flytten till andra sidan USA. Faktum är att han var förvarnad inför draften.

– Jag hade det lite på känn, det hade jag. Det kom inte som en chock. Columbus ringde innan själva draften och meddelade att Vegas skulle plocka mig, så jag visste det på kvällen där.

Varför valde Vegas dig?

– Bra fråga. Förhoppningsvis för att jag är en hyfsad duktig hockeyspelare i alla fall. Kanske passar jag in i vad tränaren tror på.

Tränar med Wennberg i Sverige

Bakom sig i Columbus lämnar Karlsson ett lag som tog ligan med storm i fjol med en sanslös svit på 16 raka segrar och en plats i Stanley Cup-slutspelet.

– Det är tråkigt att lämna ett bra lag så klart. Som har chanser att gå långt. Sen är det så klart det sociala också, tråkigt med alla grabbar i laget. Men så funkar branschen och det är bara att tagga till på att åka till Vegas och lira där i stället.

– Vi är ju så många unga grabbar i laget. Så det var ett väldigt roligt lag. Jag vet inte om jag kommer att uppleva en sån dynamik i ett lag igen. Det är något jag kommer att sakna.

Karlsson får även säga farväl till Alexander Wennberg, som stod för en succésäsong i Columbus.

– Ja, självklart kommer jag att sakna honom. Vi har ju umgåtts varje dag i två år nu. Honom kommer jag också att sakna.

Har du hunnit prata med honom?

– Ja, vi tränar ihop här i Sverige honom så vi ses varje dag. Vi har pratat om det.

Hur känner han?

– Jag tror att han också är lite ledsen över det. Han tycker självklart också att det är tråkigt eftersom att vi är så bra kompisar. Han är väl inte jättenöjd, säger Karlsson med ett skratt.

”What happens in Vegas”

Ny svensk lagkamrat blir i stället Oscar Lindberg – som draftades från New York Rangers.

– Jag känner honom lite sedan tidigare. En jättebra kille och en bra hockeyspelare. Så det är skönt att det i alla fall finns en annan svensk där.

Har du varit i Las Vegas någon gång?

– En gång på semester. Man brukar väl säga ”What happens in Vegas...”. Så jag kanske inte behöver säga så mycket mer eller hur?

– Men det var kul. Man fick ett litet smakprov på hur det är att vara där. Det finns ju absolut grejer att göra. Jag provade lite blackjack och roulette.

Lyssna till hela intervjun i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.