Foto: Bildbyrån

William Karlsson förlänger med Vegas Golden Knights

Uppdaterad
Publicerad

Efter långdragna förhandlingar är saken nu helt klar.

Karlsson har skrivit på ett nytt avtal med Vegas Golden Knights – strax innan skiljedomstolen klev in i handlingarna.

Efter Williams Karlssons supersäsong i Vegas Golden Knights inleddes förhandlingarna om ett nytt kontrakt kort efter finalförlusten mot Washington.

”Wild Bill”, som han kallas bland Vegas-fansen, ledde sitt Golden Knights till en sensationell Stanley Cup-final och vann den interna poängligan. Enligt rapporter har Karlsson begärt en ny årslön på närmare 58 miljoner kronor efter succén.

Lite väl mycket, har Golden Knights tyckt, och sedan dess har förhandlingarna gått trögt. Så pass att Karlsson i dag skulle gå upp i NHL:s skiljedomstol för att avgöra lönen.

Femdubblar lönen

Men det behövdes till slut ingen skiljedomstol för att avgöra saken. I sista sekund kunde svensken och Vegas Golden Knights komma överens om ett ettårskontrakt – värt närmare 47 miljoner kronor.

På lördagkvällen bekräftade klubben uppgifterna på sin hemsida.

– William har haft ett fantastiskt år hos oss och vi är glada över att ha honom under kontrakt även nästa år, säger klubbens general manager George McPhee till sajten.

Det nya kontraktet innebär att 25-åringen femdubblar sin lön från i fjol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.