Winnipeg vann trots underläge med 0–4 mot New Jersey. Foto: Adam Hunger/AFP/TT

Winnipeg vände 0-4 till seger

Uppdaterad
Publicerad

En 4-0-ledning behöver inte betyda att man vinner.

Det fick New Jersey lära sig mot Winnipeg i natt.

– Småsurt, säger Jesper Bratt.

När New Jersey skrinnade in på isen för sin första NHL-match för säsongen dröjde det inte länge innan två av lagets profilvärvningar, Nikita Gusev och P K Subban, presenterat sig för hemmapubliken med mål respektive målpass.

När Subbans kedjekamrat Blake Coleman smällde in sitt andra mål för kvällen hade det gått 14 minuter av mittperioden och laget ledde med 4-0. Stjärnorna verkade tro att matchen var över, men det trodde aldrig gästerna från Kanada.

– De första 40 minuterna gick inte som vi ville, men vändpunkten kom med fem kvar, det var bra stämning på bänken och alla peppade varandra. Fokus låg på att göra mål, säger Blake Wheeler , som själv fullbordade vändningen i straffläggningen.

”Fortsatte bara spela”

För det viktiga målet kom, elva sekunder före paussignalen satte Dmitrij Kulikov en första reducering, som i tredje perioden följdes av ytterligare tre bortamål. Och plötsligt var ställningen 4-4.

– Vi fortsatte bara spela, målet gav oss hopp, att gå in i tredje och veta att man bara ligger under med tre mål i stället för fyra var en stor skillnad. Vi tyckte vi förtjänade bättre i förra matchen (4-6 mot New York Rangers) hittade ett sätt att kämpa oss tillbaka i matchen, säger Mathieu Perreault som själv satte reduceringen till 4-3, till pressen.

Andra raka för Washington

Efter kvitteringen blev det inga fler spelmål, och matchen fick avgöras på straffar, där Blake Wheeler alltså satte den avgörande straffen.

– Småsurt såklart, säger New Jerseys Jesper Bratt till Aftonbladet.

– Men det är första matchen och allt sitter inte, särskilt inte när så många nya killar kommer in. Vi har dock fortfarande en väldigt bra känsla i laget. Det ska bli roligt att jobba vidare med det här. Redan i natt flyger vi till Buffalo och imorrn har vi match igen. Det är bara att lära av det här och gå ut och köra igen.

På Long Island tog Washington via 2-1 mot New York Islanders sin andra seger i säsongsstarten. Nicklas Bäckström passade till T J Oshie när denne satte avgörande 2-1, svenskens första poäng för säsongen.

NHL

New Jersey Devils logo

New Jersey Devils

4 - 5

Winnipeg Jets logo

Winnipeg Jets

1-0, 3-1, 0-3, 0-0, 0-1
Prudential Center, Newark, NJ
Publik: 16514

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.