Mika Zibanejad. Foto: Bildbyrån

Zibanejad nådde ny milstolpe – uppe i 60 poäng

Uppdaterad
Publicerad

New York Rangers – utan flera tongivande spelare – besegrade New Jersey Devils med klara 5-2.

För Mika Zibanejad innebar det två nya assist när han för första gången i karriären spräckte milstolpen 60 poäng på en säsong i NHL.

– Det här året har det hänt något med honom, säger Mikael Renberg i SVT.

Det var ett brandskattat New York Rangers – utan Mats Zuccarello, Kevin Hayes och Adam McQuaid isom alla stod över matchen i väntan på att bytas bort innan fönstret stänger på måndag – som rivstartade hemma på Madison Square Garden mot stadsrivalen New Jersey Devils.

Jimmy Vesey, Ryan Strome och Chris Kreider satte laget i en 3-0-ledning efter bara knappa 15 minuter spel. Mika Zibanejad hade en assistpoäng till 2-0-målet.

Hyllades av Renberg

När Brady Skjei satte 4-1 i den tredje perioden, var det på passning från just Zibanejad. Det innebar hans 60:e poäng i NHL, i sin 61:a match. Det är första gången i NHL-karriären som 25-åringen når upp i 60 poäng i ligan. Hans tidigare bästa poängnotering kommer från 2015/2016 när han spelade i Ottawa Senators. Då noterades Zibanejad för 51 poäng på 81 matcher.

I SVT:s studio hyllades han av Mikael Renberg.

– Vilken talang han har. Mika har jättemycket talang och har alltid haft. Jag tycker det här året att han jobbar hårdare. Tidigare tycker jag han försvunnit lite ur matcherna och varit lite loj. Men det här året har det hänt något med honom. Det är kul att se. Det hårda jobbet i varje situation har belönat sig. Jag tror han kan göra ännu mer poäng om han skulle få en riktig toppspelare att spela bredvid, säger Mikael Renberg i SVT.

Efter matchen belönades Zibanejad som matchens andra stjärna.

NHL

New York Rangers logo

New York Rangers

5 - 2

New Jersey Devils logo

New Jersey Devils

3-0, 0-0, 2-2
Madison Square Garden, New York, NY
Publik: 17371

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.