Zibanejad räddade kvar Rangers i slutspelet

New York Rangers vände underlag till seger och kvitterar åttondelsserien mot Pittsburgh. Mika Zibanejad gjorde två mål och två assist i 5-3-segern.

– Återigen visar vi att vi inte ger oss, och det är vad jag älskar med det här laget, säger Zibanejad efter matchen.

Nu väntar avgörandet i match sju.

Det såg ut att vara slutspelat för New York Rangers i Stanley Cup. Pittsburgh ledde inte bara åttondelsserien med 3-2 i bäst av sju. Hemmalaget ledde även första perioden i den sjätte matchen med 2-0.

Men två mål av Rangers Mika Zibanejad i början av andra och ytterligare ett av Chris Kreider (assisterad av Zibanejad) några minuter senare tog gästerna från New York till ledning.

Pittsburgh lyckades dock kvittera före sista periodvilan.

Hemmaplan för Rangers i avgörandet

Med en och en halv minut kvar av ordinarie matchtid lyckades dock Kreider igen, åter assisterad av Zibanejad, få pucken i mål. Och minuten senare friserade Andrew Coop, det enda av Rangers mål under kvällen som Zibanejad inte var inblandad i, slutresultatet till 5-3.

Nu väntar ett sjunde och avgörande åttondelsmöte för lagen. Den matchen spelas natten mot måndag svensk tid, och Rangers kan ha ett litet övertag då de har hemmaplan.

KLIPP: Tampa och Boston tvingade fram en sjunde match (13 maj 2022)

Brayden Point jublar efter att ha satt segermålet för Tampa Bay 18.04 in i sudden. Victor Hedman hänger på i firandet. Foto: TT

Fakta: Åttondelsfinaler i Stanley Cup

Colorado-Nashville: 4-0 i matcher. Colorado vidare till kvartsfinal.

St Louis-Minnesota: 4-2 i matcher. St Louis vidare till kvartsfinal.

Florida-Washington: 4-2 i matcher. Florida vidare till kvartsfinal.

Calgary-Dallas: 3-2 i matcher. Spelar natten mot lördag, svensk tid.

Toronto-Tampa Bay: 3-3 i matcher. Nästa, avgörande, match spelas natten mot söndag, svensk tid.

Edmonton-Los Angeles: 3-3 i matcher. Nästa, avgörande, match spelas natten mot söndag, svensk tid.

Carolina-Boston: 3-3 i matcher. Nästa, avgörande, match spelas natten mot söndag, svensk tid.

New York Rangers-Pittsburgh: 3-3 i matcher. Nästa, avgörande, match spelas natten mot måndag, svensk tid.

Åttondelsfinalerna spelas i bäst av sju matcher.