Mika Zibanejadstod för två framspelningar Foto: TT Nyhetsbyrån

Zibanejads poäng förgäves i derbyt

Uppdaterad
Publicerad

New York Rangers Mika Zibanejads gjorde två nya poäng – men det var New York Islanders som fick revansch i New York-derbyt (4–2) efter två förluster mot Rangers så sent som förra veckan.

Mika Zibanejad spelade fram såväl Pavel Butjnevitj och Chris Kreider till New York Rangers mål i derbyt mot New York Islanders. Men det hjälpte inte. Det blev förlust ändå (2–4).              

Matchen kändes mer eller mindre avgjord när Islanders utökade sin ledning till 4–0 tidigt i tredje perioden.

Målet visade tydligt hur enkelt Islanders hittade luckor i offensiv zon, när Josh Bailey först stod för ett skridskonummer och sedan serverade Brock Nelson som från nära håll nätade bakom Rangers målvakt, Alexandar Georgiev. Bättre lycka då för Islanders målvakt Thomas Greiss som stoppade 40 skott. 

Bröt trend

Det här var en skön revansch för Islanders som hade förlorat tre raka matcher, och när dessutom två av dessa var just mot Rangers förra veckan (2–6 och 2–3).

Rangers kommer nu ha nio dagar utan någon match.

– Det hade varit mycket skönare att lämna med en seger i kväll, men jag tror att de här nio dagarna kommer göra nytta, säger Zibanejad till NHL.com.

NHL

New York Rangers logo

New York Rangers

2 - 4

New York Islanders logo

New York Islanders

0-2, 0-1, 2-1
Madison Square Garden, New York, NY
Publik: 17276

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.