Radiosporten om kritiken:”Planerar inga stora förändringar”

Publicerad

Det råder ofta delade meningar om vinnare av Jerringpriset. Årets vinnare Peder Fredricson tycker att man kanske skulle ändra namn. – Vi planerar inga stora förändringar, säger Radiosportens redaktionschef Markus Boger till SVT Sport.

Jerringpriset är folkets pris för den bästa svenska idrottsprestationen. Flera har varit kritiska till hur de tror att röstandet går till och menar att det inte alltid är den bästa idrottsprestationen som vinner.

– Radiosportens redaktion väljer ut ett antal kandidater där är det prestationen som vi bedömer. Sen är det svenska folket som bestämmer. Sen vad man lägger i ordet prestation kan vara väldigt olika, och det sker uppenbarligen och det tycker vi är väldigt roligt, säger Markus Boger.

I Morgonstudion föreslog Peder Fredricson att det kanske är aktuellt att byta namn.

– Det som skaver är att man får rösta, det kanske vore en idé att byta namn till den populäraste idrottaren, säger Fredricson.

Men något namnbyte verkar inte aktuellt.

– Vi utvärderar varje år, det kan vara röstningsmetod, hur många kandidater, detaljer i galan och så vidare men vi planerar inga stora förändringar.

– Vi väljer utifrån prestation sen är det svenska folket som röstar. Vi har inga planer på att byta namn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer