Foto: TT

Trots coronakrisen – Jerringpriset för 2020 delas ut

Uppdaterad
Publicerad

Idrotten är satt på paus och flera stora mästerskap har flyttats fram.

Trots det kommer Jerringpriset för 2020 att delas ut.

– Det tvekar vi inte på, säger Radiosportens redaktionschef Markus Boger.

På grund av coronapandemin har tävlingar och stora mästerskap flyttats fram eller ställts in och hittills har bara några få topprestationer utförts av svenska idrottare.

Men Jerringspriset för 2020 kommer trots det att delas ut, det skriver Radiosporten.

Jerringpriset

– Det är ju ett väldigt speciellt år, det går inte att komma ifrån. Men visst ska vi dela ut ett Jerringpris. Det tvekar vi inte på. Det finns redan prestationer gjorda, så svenska folket kommer att kunna utse en värdig vinnare, säger Radiosportens redaktionschef Markus Boger.

Risken finns att det blir färre kandidater än vanligt och då kan också röstningsprocessen påverkas.

– För det mesta har vi haft mellan 10 och 15 stycken som folket fått rösta på. Nu har vi åtminstone Armand Duplantis och Linn Svahn givna.

– Antalet kandidater som vår jury vaskar fram i höst kan påverka formerna för hur röstningsprocessen blir. Vi brukar ju ha olika stadier då ett visst antal kandidater slås ut, innan röstningen.

ARKIV: Här tar Tove Alexandersson emot Jerringpriset (27 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jerringpriset

Mer i ämnet