Victor Hedman (till höger) tror att det blir svårt att slå Armand Duplantis i kampen om Jerringpriset. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hedman om Jerringpriset: ”Svårt att slå Armand...”

Uppdaterad
Publicerad

Victor Hedman är nominerad till Jerringpriset.

Men han tycks inte ha speciellt goda förhoppningar om att vinna det prestigefyllda priset.

– Det är svårt att slå Armand, säger han.

Armand Duplantis satte världsrekord i stavhopp två gånger förra året, och är gigantisk favorit till Jerringpriset, som röstas fram av svenska folket.

En av utmanarna är Victor Hedman, som valdes till NHL-slutspelets mest värdefulle spelare, när hans Tampa Bay vann Stanley Cup-slutspelet.

Jerringpriset

”Svårt att slå det”

Men han själv tycks inte vara speciellt hoppfull om att få Jerringpriset.

– Det är svårt att jämföra, men jag slog ju inga världsrekord, så det är svårt att slå Armand när det kommer till sånt, sade han med ett leende när han gästade SVT Sports sändning av JVM-semifinalen mellan Kanada och Ryssland, och fortsatte:

– Men det är ju det största jag varit med om och det största jag har åstadkommit som hockeyspelare. Men det är svårt att slå det. Jag vet inte vad det ska vara i så fall... Man måste ju slå (Wayne) Gretzkys rekord egentligen, för att slå världsrekord. Men jag får se till att passa (Steven) Stamkos och (Nikita) Kutjerov så mycket det bara går, så får de se till att sätta dit dem.

Se ett längre snack med Victor Hedman där under, där han pratar om bland annat junior-VM och Stanley Cup.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jerringpriset

Mer i ämnet