Foto: TT

Johaug lämnade intervju efter dopningsfrågor

Uppdaterad
Publicerad

Dopningsavstängda Therese Johaug pratar ogärna om sin dopningsdom.

Det står klart efter att hon lämnat en intervju i samband med ett träningsevent för barn.

– Jag är inte här för att prata om domen, sa hon och gick iväg.

Norska skidstjärnan Therese Johaug, 29, är dopningsavstängd fram till den 18 april 2018 efter att hon straffats med 18 månader lång avstängning.

Straffet, som förlängdes från 13 till 18 månader, är en hård smäll för Johaug som framförallt missar OS i Pyeongchang och hela den kommande skidsäsongen.

Ville inte prata dopning

Johaug gör sitt bästa för att gå vidare och hålla god min, men när hon under lördagen deltog i ett event där barn tränade på rullskidor gjorde verkligheten ett svidande återbesök.

Efter att den samlade presskåren ställt några inledande frågor om träningen med barnen fick Johaug sedan flera frågor om sin dopningsavstängning.

Den första frågan om Cas-domen lät hon passera.

– Jag fokuserar egentligen bara på framtiden och är engagerad i mitt varumärke. Att komma hit och inspirera unga att satsa och nå sina mål betyder mycket för mig, säger Johaug enligt norska TV2.

Lämnade intervjun

Följdfrågorna mottogs inte lika väl.

– Jag är inte här för att prata om domen, konstaterade Johaug innan hon gick iväg.

Efteråt var arrangören av träningseventet inte sen med att förklara Johaugs agerande.

– Det är en dröm för barnen att åka rullskidor med Therese Johaug och då ska vi inte börja prata om dopning. Vi har valt att säga att Thereses dom inte kan gå ut över barnen. Vi vet alla att Therese inte är en som dopar sig, säger arrangören Julius Solhem till VG.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.