Serieledande Jönköping Södra tappade poäng

Uppdaterad
Publicerad

Ängelholm fortsätter att visa stark form i Superettan – och tog ny mark i jakten på säkrat kontrakt. ÄFF var närmast segern när man spelade 1-1 hemma mot serieledande Jönköping Södra. – Jag tycker vi hade förtjänat alla tre poängen idag, säger Christian Järdler tränare i Ängelholms FF till TV4 Sport.

Ett formstarkt Ängelholm inledde piggast hemma mot serieledande Jönköping Södra, och fick också utdelning tidigt i matchen.

Nyförvärvet Ardian Rexhepi sköt via Jönköpingsspelare, ett skott som ställde målvakten, och 1-0 hemmalaget i 7:e minuten. Målet var Rexhepis första i Ängelholmströjan i första matchen från start i Ängelholm. En drömstart för ÄFF som spelar för att säkra nytt kontrakt.

Superettan 2015

– Det kändes väldigt bra, skönt för självförtroendet att få göra mål, sa Rexhepi till TV4 Sport i halvtid.

Hemmalaget hade serieledaren under press stora delar av första halvlek, och var lyckosam med snabba omställningar i djupled. Jönköping Södra saknade en riktigt het målchans första 45 minuterna.

Ängelholm nära 2-0 flera gånger

Jönköping Södra hade en jättemöjlighet i inledningen av andra halvleken. Fredrik Olsson, skytteligaledare i Superettan, kom fri med med Anton Cajtoft i Ängelholmsmålet.

Annars var det precis som i första, mycket Ängelholm, framför ögonen på förre ordföranden i svenska fotbollförbundet Lars-Åke Lagrell och 621 andra på läktaren.

Jönköping Södra var en bit ifrån att spela som ett allsvenskt lag stora delar av matchen. Det var framförallt mittfältet som inte stod att känna igen.

Ängelholm hade flera fina möjligheter till 2-0, bland annat skott i ribban från Vadica Zlojutro.

Gojani utjämnade för Jönköping Södra

Istället för matchavgörande 2-0 för ÄFF utjämnade Jönköping Södra. Robert Gojani kom igenom, fick bra träff på bollen, och kunde skjuta 1-1 i 69:e minuten, på ett blåsigt Ängelholms IP.

Rexhepi var nära att bli tvåmålsskytt i 76:e minuten och pånytt ge Ängelholm ledningen när han vräkte sig fram på ett inlägg från högerkanten. Men det blev inga fler mål i matchen som slutade 1-1.

– Det känns lite surt. Jag tycker vi hade förtjänat alla tre poängen idag, säger Christian Järdler tränare i Ängelholms FF.

Formstarkt ÄFF

Ängelholms fina form håller i sig. Laget låg länge sist i tabellen, men de senaste omgångarna har man börjat producera mål, och har endast två förluster på senaste nio matcherna.

– Jag tycker vi visar att vi hör hemma högre upp i tabellen. Vi är ett starkt lag, kan vi hålla den här nivån i framtiden kommer det gå vägen säger Järdler som tog över som ny huvudtränare i juli.

Ängelholm är i och med poängen tre poäng före Frej i jakten på nytt kontrakt. GAIS och Ängelholm möts i nästa omgång, GAIS finns tre poäng före ÄFF i tabellen.

Fem poäng skiljer tabellettan Jönköping Södra och tvåan Östersunds FK, J-Södra har en match mer spelad.

Fotboll-Superettan

Ängelholm-Jönköpings S

1-1

(1-0)

1-0 Ardian Rexhepi (7), 1-1 Robert Gojani (69).

Publik: 622

STARTELVOR

Ängelholm: Oscar Berglund – Albin Nilsson, Johan Eiswohld, Björn Westerblad, Zeyn Alabidyn S-Latef – Sebastian Carlsén, Rebin Assad – Piotr Johansson, Marcus Bergholtz, Vadica Zlojutro – Ardian Rexhepi

Jönköping Södra: Anton Cajtoft – Tom Siwe, Tobias Nilsson, André Calisir, Jonathan Tamini – Jesper Svensson, ut 64:e (Ronny Sabo in 64:e), Fredric Fendrich ut 76:e (Liridon Silka in 76:e), Robert Gojani, Tommy Thelin – Daryl Smylie – Fredrik Olsson ut 85:e (Viktor Rönneklev in 85:e).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superettan 2015

Mer i ämnet