Marcus Nyman. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Dubbla bronsmatcher för svenskarna

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Nyman föll i semifinalen av herrarnas 90-kilosklass mot Japanen Shoichiro Mukai efter att ha fått tre varningar för passivitet i Golden Score. Men medaljchanserna lever för Nyman som kommer att gå en bronsmatch senare i eftermiddag. Det samma gäller Anna Bernholm, i damernas 70-kilosklass, som vann sin återkvalsmatch.

Det blev en rafflande semifinal för Nyman som var på väg att välta japanen. Men Nyman föll i förlängningen och får istället rikta in sig på bronsmedalj mot fransmannen Axel Clerget.

Anna Bernholm förlorade sin kvartsfinal men har via återkval tagit sig till bronsmatch. Även för henne väntar franskt motstånd i Margaux Pinot, vinnare av Europeiska spelen tidigare i somras och silvermedaljör från EM 2017.

Hittills har Sverige bara en VM-medalj, som Elisabeth Karlsson vann, 1986. Mästerskapet avgörs i Tokyo, samma arena som tävlingarna ska gå i under OS om ett år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.