Foto: Bildbyrån

Nylander: ”Bara att fortsätta”

Uppdaterad
Publicerad

Joel Eriksson Ek klev fram i går – mot Finland var det Alexander Nylander som hamnade i huvudrollen. ”Nu är det bara att fortsätta”, säger han till SVT Sport.

I går var det lagkaptenen Joel Eriksson Ek som klev fram när han bröt dödläget i slutskedet av matchen mot Schweiz. I dag klev en annan spelare fram – Alexander Nylander, som med två mål och en framspelning blev matchens huvudfigur.

– Jag fokuserar bara på att spela bra varje match och sen om man jobbar hårt och sånt så kommer resten efter det. Det har gått bra nu och nu är det bara att fortsätta, säger Nylander till SVT Sport.

JVM i ishockey

Avslutade mönsteranfall

Hans 2–1-mål var helt enligt skolboken.

– Det var bra lir från Grundström till Joel och sen till mig, sen var det bara att försöka få in den. Det var riktigt skönt att sätta den, säger Nylander.

”Behöver spelare som honom”

Han hyllades efteråt av rumskamraten Oliver Kylington.

– Vi behöver spelare som honom. Han kan göra det lilla extra och avgöra en match. Han är otroligt viktig. Det är bara att kolla och ge honom pucken, säger han till SVT sport.

– Jag tror det finns i familjen. Wille, Alex, Micke, de missar inte såna lägen, säger Kylington.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet