Renberg: ”Det är ett klassmål”

Sveriges 2-1-mål mot Finland aspirerar redan nu till ett av JVM:s snyggaste mål. ”Det är är ett klassmål, med tre bra spelare i ett jättebra samarbete” säger SVT Sports expert Mikael Renberg.

När matchen mot Finland stod och vägde, och Sverige behövde hitta nya vägar för att ta grepp om matchen slog den svenska förstakedjan till med ett riktigt mönsteranfall dryga minuten in i tredje perioden.

Alexander Nylander satte 2-1, högt bakom den finske målvakten Vehviläinen, efter mycket fint samarbete med kedjekamraterna Joel Eriksson Ek och Carl Grundström.

JVM i ishockey

”Åhhh, vilket spel”, utbrast Mikael Renberg när pucken gick i mål.

”En fantastisk förstakedja”

”Titta hur Sverige flyttar puck, från vänster, över till höger, tillbaka till vänster, och in i mitten. Den här indviduella skickligheten, en sådan här kedja, har inte Finland. Tack för att Sverige har en fantastisk förstakedja”, fortsätter Renberg lyriskt.

Målskytten Nylander var ödmjuk över målet.

”Det var bra lir från Grundström till Joel och till mig, och sedan var det bara för mig att försöka få in den. Jag lite tur och det var riktigt skönt att sätta den”, sa Nylander, som även gjorde det tredje svenska målet i matchen.