Kalla: ”Ebba har verkligen framtiden för sig”

Uppdaterad
Publicerad

Förra helgen gjorde hon sin andra världscuptävling hittills i karriären. Men 20-åriga längdtalangen Ebba Andersson har redan ett VM-silver i stafett på meritlistan – en viktig erfarenhet inför kommande utmaningar och mästerskap.

– Hon har verkligen framtiden för sig, säger Charlotte Kalla till SVT Sport.

– Det sätt som Ebba har tagit sig an både världscup och mästerskap, VM i Lahtis där hon fick chansen att åka seniormästerskap även fast hon bara var junior – det var imponerande, säger Kalla om sin lagkamrat.

Inför OS-säsongen tog Andersson klivet upp i A-landslaget. Den största skillnaden, förutom att hon inte längre kombinerar skidåkning med studier, är att hon nu får möjlighet att mäta sig mot de allra bästa.

Vinterstudion

– Det har varit väldigt roligt och inspirerade. Jättekul att få möjligheten att träna med de allra bästa i Sverige och få bra sparring, berättar hon.

Distansloppet i Davos förra helgen blev Anderssons andra tävling den här säsongen. Till skillnad mot flera av hennes lagkamrater, som försöker hitta formen med träning på hemmaplan, väljer Andersson att tävla vidare i Tobalch.

– Just nu känner jag att jag vill tävla. Den här helgen känns som att den passar mig bra. Jag hoppas att det blir ett fall framåt mot förra helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet