Simon Hedlund gör 1-0 bakom Kalmars målvakt Lars Cramer. Foto: Bildbyrån

Jättetavla visade vägen för Elfsborg

Uppdaterad
Publicerad

Elfsborg gjorde precis som toppkonkurrenterna IFK Göteborg och AIK gjort tidigare under dagen. Vann. Boråslaget bortaslog Kalmar FF med 3-0 efter två mål och en målgivande passning av Simon Hedlund. En rejäl målvaktstavla visade vägen.

Kalmar var bäst i första halvlek, men några mål blev det inte. I 52:a minuten kom matchens första mål, efter en målvaktstabbe modell större. Kalmarmålvakten Lars Cramer slog, helt ohotad, bollen rakt i gapet på Simon Hedlund. Denne kunde enkelt rulla in 1-0 till Elfsborg.

– Det händer att det blir misstag under en säsong. Det blir väldigt uppenbart när det är en målvakt som gör det, säger Kalmars tränare Peter Swärdh till C More.

Rasmus Elm gjorde, som vanligt, ett piggt inhopp i Kalmar. Hemmalaget hade bud på 1-1, men det blev istället Elfsborg som gjorde 2-0. Hedlund slog en öppnande passning till Arber Zeneli, som petade in matchens andra mål. Bara en minut senare tryckte Simon Hedlund in 3-0 mot ett uppgivet Kalmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet