Målvakten räddade poäng åt Östersund

Östersunds målvakt Aly Keita hyllades stort för sina insatser i Europa League, men efter en svajig start på allsvenskan är han nu petad. Andreas Andersson har tagit över platsen mellan stolparna och mot Kalmar räddade han poäng genom en straffräddning.

– Det är en tuff match. Det är vår första på gräs och det märks. Jag tycker ändå vi anpassar oss bra då vi valde att spela lite längre bollar i första halvlek. Sedan är det tråkigt att de får målet så tidigt i andra och straffen direkt efter. Inga roliga minuter, säger Andersson till C More.

Matchen inledde tillknäppt och Östersund fick inte igång sitt karaktäristiska kortpassningsspel. Bägge lagen hade svårt att skapa heta målchanser.

I den 33:e minuten gjorde lagkaptenen Brwa Nouri sedan 1-0 till efter samspel med Ken Sema och den ställningen stod sig till halvtid.

I början av den andra halvleken kvitterade brasilianaren Hiago för Kalmar genom sitt första allsvenska mål. Det kom på retur efter en hörna.

Bara ett par minuter senare fällde ÖFK-backen Sotirios Papagiannopoulos sedan Hiago i straffområdet, men Romarios straff räddades av Andersson.

– Det var krig. Inte den vackraste matchen. En poäng på bortaplan är vi ganska nöjda med, men också lite besvikna. Det är en ganska tråkig match, säger Östersunds tränare Graham Potter till SVT Sport.

”Ganska rättvist”

Målchanserna duggade tätt och strax efter var Romario nära att få revansch för sin straffmiss då han drog till på volley från långt håll – men bollen tog i ribban.

– Det är ganska rättvist även om vi skapade någon fler målchans än dom. Jag vet inte om de hade någon förutom deras mål, säger Kalmars Viktor Elm om resultatet.

Östersund inledde allsvenskan med två raka förluster, men nu har de fyra poäng på de två senaste matcherna.

Det var första gången någonsin som Östersund och Kalmar spelade oavgjort i allsvenskan.

Startelvor, Kalmar-Östersund

Kalmar: Hägg Johansson – Magnusson, Elm, Agardius, Akas – Hiago, Romario, Hallberg, Hallberg – Söderqvist, Diouf

Östersund: Andersson – Mensiro, Papagiannopoulos, Pettersson, Widgren – Edwards, Nouri, Bergqvist, Sema – Hopcutt, Ghoddos