Badou Jack tog hem WBA-titeln i lätt tungvik. Foto: TT

Badou Jack boxade hem världsmästartiteln i lätt tungvikt

Uppdaterad
Publicerad

Svensken vann nattens titelmatch i  lätt tungvikt mot britten Nathan Cleverly. Domaren bröt matchen i femte ronden efter att Jack dominerat från start. Han blir historisk som förste svensk att bli världsmästare i två olika viktklasser.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, sa Jack efter matchen.

Domaren bröt matchen i femte ronden efter att Badou Jack matat slag mot britten Nathan Cleverly – som inte kunde försvara sig. Därmed tog svensken hem WBA-bältet i lätt tungvikt.

– Det är fantastisk bra, det var länge sedan man såg honom boxas så bra, han malde ner honom, sa den förre boxaren Armand Kranjc i Viasats studio.

Matchen var Badou Jacks första sedan bytet till lätt tungvikt.

”Han mår bättre av det”

Trots att Badou Jack har varit framgångsrik i supermellanvikt så har han nu bytt viktklass. Ett bra val tror Krajnc.

– För en boxare som har varit proffs länge tror jag kroppen ställer om sig automatiskt. Han slipper banta och deffa och då tror jag han mår bättre. Jag tror egentligen han är mer av en lätt tungviktare. Han passar i den viktklassen.

Inför matchen sa Krajnc att Jack kan komma att bli svårslagen i framtiden – något han bevisade i kväll.

– Om han vinner den här matchen så har han några månader på sig att bygga upp sig och bli starkare tills nästa försvar. Då blir han ännu bättre, sa Kranjc inför matchen.

Foto: Bildbyrån

Mayweather favorit

Nattens huvudmatch är mellan den obesegrade boxningsstjärnan Floyd Mayweather och UFC-mästaren Conor McGregor.

Krajnc tror på boxaren.

– Det är på boxningens villkor, men det blir ju en show. McGregor har ju ändå boxats lite så det lär ju bli fajt. Han kommer att kämpa allt vad han kan.

– Jag tror ändå att det är Mayweather som bestämmer hur matchen ska gå. Om han slappnar av och boxas så kommer han att fixa det. Men om McGregor får Mayweather ur balans tror jag att Mayweather kan bli träffad av något slag och då blir matchen annorlunda.

”En rematch så de får ännu mer pengar”

Armand Krajnc passar också på att raljera lite över de enorma summorna pengar som Mayweather och McGregor får för att gå matchen.

– Om Mayweather verkligen är på hugget och vill vinna så gör han det. Men jag vet inte vad hans plan är, kanske oavgjort och en rematch så de får ännu mer pengar, säger han och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.