Boxaren Sven Fornling väljer att hedra artisten Avicii som dog under fredagen. Foto: Bildbyrån/TT

Boxaren hedrar Avicii under galan

Uppdaterad
Publicerad

Svenske världsartisten Tim ”Avicii” Bergling dog under fredagen, 28 år gammal.

Nu väljer proffsboxaren Sven Fornling att hedra honom under lördagens gala i Sundsvall.

– Avicii har varit en stor del av mitt yngre vuxna liv och jag har många minnen av hans låtar, säger Fornling till MTG Sport.

Den svenske DJ:en och musikproducenten Tim Bergling, mest känd under artistnamnet ”Avicii”, hittades död under fredagen. Nyheten har fått spridning världen över, och nu väljer boxaren Sven Fornling att hedra Aviciis minne genom att byta ut sin inmarschmusik.

– Jag vill hedra Avicii genom att gå in med den av hans låtar jag tycker är bäst – Wake Me Up, berättar 29-åringen för MTG Sport.

– Avicii har varit en stor del av mitt yngre vuxna liv och jag har många minnen av hans låtar. Det är alltid sorgligt när folk går bort, det var en stor musiker, säger han.

Vid boxningsgalan i Sundsvall ställer Sven Fornling sitt IBF-bälte i lätt tungvikt på spel mot tjecken Karel Horejsek. Skåningen har gått 14 proffsmatcher och vunnit 13 varav sju på knockout.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.