Tyson Fury i samband med presskonferensen där han annonserade sin comeback den 9 juni. Foto: TT

Fury vill möta svenske vinnaren

Uppdaterad
Publicerad

Mycket står på spel mellan Otto Wallin och Adrian Granat i lördagens heta tungviktsfajt.

Kanske ligger också en eventuell match med comebackande ex-världsmästaren Tyson Fury i potten.

– De kallar matchen för ”vikingarnas strid”, men jag är den riktige vikingen. Om vinnaren i den här fajten är villig att steppa upp så är jag beredd, säger britten till MTG Sport.

Obesegrade Tyson Fury, 29, har inte gått någon match sedan han besegrade legendaren Wladimir Klitschko i november 2015, och samtidigt vann samtliga världsmästarbälten i tungvikt.

Men efter två och ett halvt års frånvaro – på grund av mental ohälsa och missbruk – är Fury tillbaka i ringen igen den 9 juni i Manchester. Planen är att han under det kommande året ska gå tre till fyra matcher och klättra på rankingen igen.

Kanske kan vinnaren i lördagens heta svenskmöte mellan Otto Wallin och Adrian Granat vara en tänkbar motståndare framöver.

– Jag är i form och redo att ta tillbaka mina VM-titlar. Om det betyder att möta vinnaren av Wallin och Granat så får det bli så, säger Fury till MTG Sport.

– De kallar det för ”vikingarnas strid”, men jag är den riktige vikingen. Jag är den rättmätige mästaren och den riktige tungviktskungen. Ingen kan stoppa mig och om vinnaren i den här fajten är villig att steppa upp så är jag beredd, fortsätter han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.