Khabib Nurmagomedov hotar lämna UFC. Foto: TT

Khabib hotar lämna UFC: ”Stänger ni av honom förlorar ni mig”

Uppdaterad
Publicerad

Efter skandalscenerna i Las Vegas i lördags hotade UFC med att stänga av Khabib Nurmagomedovs vänner, tillika MMA-fajters, som hoppade in i oktagonen och gav sig på Conor McGregor.
Nu svarar Khabib på uttalandena.
”Stänger ni av honom förlorar ni mig också”, hälsar ryssen via Instagram.

Det var efter den upphaussade fajten mellan Conor McGregor och Khabib Nurmagomedov i lördags, där Nurmagomedov vann, som skandalscenerna utspelade sig.

Direkt efter segern hoppade ryssen själv ut ur oktagonen och gav sig på irländarens träningskamrat Dillon Danis. Kort därefter hoppade Nurmagomedovs vänner Zubaira Tukhugov och Islam Makhachev in i oktagonen och gav sig på McGregor själv.

Hotar via Instagram

Efterspelet har varit långdraget. Händelsen har kallats ”tidernas största MMA-skandal”, Khabib har ännu inte fått sina vinstpengar och organisationen har hotat att stänga av vännerna på livstid.

– Killarna som hoppade in här kommer aldrig att få slåss igen. Jag har jobbat hårt med att bygga upp den här sporten, det är inte så här en MMA-gala brukar gå till, sade UFC-bossen Dana White efter händelsen.

Nu svarar Khabib själv på Whites uttalanden via sin Instagram – och det med bestämdhet. Ryssen hotar med att själv riva sitt kontrakt om vännerna stängs av.

Khabib: ”Ni kan riva kontraktet”

”Jag skulle vilja tala till UFC. Varför stängde ni inte av någon i McGregors lag som attackerade vår buss och skadade människor?”, inleder Khabib i det långa inlägget, och syftar på händelsen där McGregor attackerade Khabibs lagbuss innan fajten.

”Om ni stänger av honom ska ni veta att ni förlorar mig också, vi ger aldrig upp på våra bröder i Ryssland och jag kommer gå hela vägen för honom. Om ni fortfarande bestämmer er för att stänga av honom, glöm inte att skicka mig mitt sönderrivna kontrakt också, annars river jag sönder det själv.”

I slutet av det långa meddelandet adresserar Khabib även de uteblivna pengarna.

”En sista sak, ni kan behålla pengarna som ni håller ifrån mig. Ni är ganska upptagna med det, så jag hoppas inte de fastnar i er hals. Vi har försvarat vår ära och det är det viktigaste.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer