Mikaela Laurén fick jubla efter segern – och hamnade i ordväxling med rivalen Klara Svensson (höger). Foto: Bildbyrån

Laurén vann och hamnade i ordväxling med rivalen

Uppdaterad
Publicerad

Det var annonserat som hennes sista match i karriären.

Då fick Mikaela Laurén avsluta på topp vid en kampsportsgala i Göteborg.

Efter sex ronder mot serbiskan Eva Bajic stod den 42-åriga svenskan som segrare på poäng.

– Jag var så himla trött i slutet plus att jag har varit sjuk de senaste dagarna. Men jag kunde inte tacka nej till den här fajten när alla mina nära och kära skulle vara på plats, säger Laurén efter matchen, enligt Aftonbladet.

Det var hennes 36:e proffsmatch och 31:a och sista (?) seger sedan debuten i april 2009.

Det är oklart om det här var hennes sista fajt i boxningsringen. Det är ingen välbevarad hemlighet att hon gärna vill ha revansch på antagonisten Klara Svensson, som hon förlorade mot i en upphaussad match i september 2016. Det återstår att se om någon sådan blir av.

Ordväxling med Svensson

Svensson befann sig på plats i Göteborg och rivalerna hamnade i ordväxling matchen när Laurén fortfarande var kvar i ringen.

– Vi vet båda hur det gick senast och om det är någon som ska pensionera dig så är det jag, sade Svensson enligt Aftonbladet.

Tidigare under lördagen pratade Mikaela Laurén med SVT Sport om sina förhoppningar att rivalmötet blir av.

– Jag hoppas att hon är sugen. Allt handlar om ekonomi och intresse och jag tror att många vill se en match mellan oss. Det blir Skåne mot Stockholm. Så kan man se på det, sade Laurén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.