Mikaela Laurén besegrade Victoria Cisneros Foto: TT Nyhetsbyrån

Laurén försvarade WBC-titeln

Publicerad

Boxningsvärldsmästaren Mikaela Laurén vann matchen mot amerikanskan Victoria Cisneros, försvarade WBC-titeln – och lade dessutom UBF-bältet till sin samling.

Nationaldagens fajt blev aldrig spännande. Laurén var fullständigt överlägsen och slog sin motståndare gul och blå så fort den svenska nationalsången var slut och gonggongen ringt.

Usla förberedelser

-Jag är så himla glad. Det har verkligen varit värt allt slit, sade en överlycklig Laurén efter matchen.

Den enda spänningen i samband med lördagens gala handlade egentligen om vägen dit. Laurén kom till nationaldagens fajt med en uppladdning som hämtad ur en spring-i-dörrarna-fars. Den 39-åriga före detta landslagssimmaren vann trots de usla förberedelserna – inte tack vare dem.

Den tilltänkta motståndaren, den costaricanska WBO-mästaren Hanna Gabriel, backade ur en vecka före mötet på grund av att proffsboxningsorganisationerna WBC och WBO inte kunde komma överens om villkoren.

Drömmen försvann

Där försvann drömmen om det prestigefyllda WBO-bältet och en desperat jakt på en ny utmanare tog sin början. Till slut nappade Victoria Cisneros. Den 30-åriga tvåbarnsmamman från Albuquerque, New Mexico, kom till kvällens fajt med ett föga imponerande matchfacit – 17 förluster på 32 matcher. Men en fajt om WBC-titeln blev det likväl. Dessutom hamnade det vakanta och inte fullt så prestigetyngda UBF-bältet i potten.

I och med segern är Sveriges mesta boxningsvärldsmästare, med sina fem titlar (WBC. WPBF, UBO, WIBA och UBF) fortfarande aktuell för en ny chans mot WBO-mästaren Hanna Gabriel och en chans till en sjätte mästartitel.

– Nu ska jag först festa och sedan kanske sova en vecka. Men om jag känner mig själv rätt kommer jag att börja satsa mot ett nytt mål. Och då är det WBO-titeln som gäller. Och så tror jag att WBA-titeln är vakant, så om jag möter Hanna Gabriel tror jag att vår match kan gälla även den. Sju titlar, då skulle jag bli världens lyckligaste människa, sade Laurén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer