Mikaela Laurén. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Laurén tackade nej till supermatch

Uppdaterad
Publicerad

2010 blev hon utklassad.

Nästa månad kunde Mikaela Laurén äntligen fått revansch.

Men svenskan tackade nej till erbjudandet om en match mot världens kanske största kvinnliga boxningsstjärna.

”Det var inte rätt läge”, skriver hon på sin blogg.

Mikaela Laureén blev 2010 utklassad av världens kanske största kvinnliga boxningsstjärna, Cecilia Braekhus.    

Nästa månad kunde hon fått revansch mot den obesegrade norskan. Men det tackade hon nej till.

Hon fick förra veckan ett erbjudande om att möta Braekhus den 28 november, på samma gala som Volodymyr Klytjkos upphaussade match mot Tyson Fury. Men det erbjudandet nappade hon inte på.  

Hade match inbokad

Anledningen var flera, skriver hon på sin blogg. Dels hade hon redan bokat in en match på hemmaplan i Västerås mot Jennifer Retzke. Sedan ville de att matchen skulle gå ner till 65 kilo i stället för superweltervikt som den 69 kilo tunga Laurén går i.

”Visst hade det varit häftigt att boxas som undercard åt Klitschko inför 50 000 människor live och med TV sändning i 100 olika länder, men jag känner nånstans att jag gjort rätt beslut att inte ta matchen i detta läge” skriver hon på sin blogg, och fortsätter lite senare:

”Vill ha framförhållning”

”Är matchen gällande titlarna i Weltervikt, 66.7 kg, ska det vara den vikten som gäller och inte mindre, samt att jag vill ha flera månaders framförhållning. Jag vill kunna förbereda mig på bästa möjliga sätt och vara redo på alla sätt för att kunna slå henne.”

Norskan Cecilia Braekhus gav senare en annan version av förhandlingarna till Verdens Gang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.