Sofia Olofsson efter galan Rumble of the Kings i Göteborg i höstas. Foto: Bildbyrån

Sofia Olofsson klar för storgala

Uppdaterad
Publicerad

Thaiboxaren Sofia Olofsson vann VM-guld i 54-kilosklassen i Mexiko i maj. Nu är det dags för nästa utmaning. Olofsson är klar för galan Glory 55 i New York i juli.

– Det känns bra, det är en stor sak i min sport, säger Sofia Olofsson till SVT Sport.

Sofia Olofsson är Sveriges största thaiboxningsstjärna med flera VM-guld i 54-kilosklassen. Och senast i maj vann hon sitt senaste guld i VM i Mexiko. Nu har hon laddat om inför nästa utmaning, nämligen galan Glory 55 i New York.

Glory är den största organisationen inom stående kampsport.

Efter VM-guldet i Mexiko tog Sofia Olofsson en veckas uppehåll, men har därefter varit inne i en intensiv träningsfas med fokus på Glory-galan.

– Jag har vetat om det här ett tag, så jag är inne i en tung träningsperiod, säger Sofia Olofsson till SVT Sport.

Olofsson får en tuff debutmatch i Glory, hennes motståndare Tiffany Van Soest är tidigare Glory-mästare.

– Hon är rörlig och använder sig av mycket fotarbete. Det är en stil som passar mig rätt dåligt, men vi har en bra plan för hur vi ska slå henne. Den som vinner får nog gå en match om bältet, säger hon.

Match på Madison Square Garden

Oavsett hur det går mot Tiffany Van Soest så, hon är nämligen kontrakterad i minst fyra matcher. Just Glory 55 kommer att anordnas i mytomspunna Madison Square Garden i New York . En faktor som ger matchen lite extra krydda.

– Jag har aldrig varit i New York innan och har bara sett Madison Square Garden på film tidigare. Men det är häftigt. Fan, alla de stora har varit där.

Dessutom kommer matchen att ske framför flera tusentals åskådare. Och Sofia Olofsson erkänner att det innebär lite extra känslor.

– Det känns rätt jobbigt när man tänker på det, men när jag väl står i ringen tänker jag inte på det, säger hon.

Galan äger rum den 20 juli i New York.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.