Simon Ogolla vann alla tre ronder i finalen.

Fjärde svenska EM-guldet i thaiboxning

Uppdaterad
Publicerad

Simon Ogolla har tagit guldmedalj nummer fyra för Sverige vid thaiboxnings-EM. 36-årige Ogolla blev den första svensken att vinna guld på herrsidan under 2000-talet. ”Helt otroligt underbart”, säger Ogolla.

Guldet var alltså Sveriges fjärde under EM som avgörs i Kroatien. I finalen av herrarnas +91 kilo besegrade Simon Ogolla fransmannen Amine Kebir med slutpoängen 30–27 efter seger i alla tre ronder.

– Det känns för jävla skönt, helt otroligt underbart. Vi pratade innan match om att jag skulle ta det lite lugnt i början och vara vaksam på hans låga sparkar. Det lyckades bra och jag fick ganska tidigt grepp om matchen, säger han i ett pressmeddelande.

Det blev däremot ingen guldmedalj för Magnus Andersson i 71-kilosklassen. Andersson kunde inte rå på erfarne och meriterade Andrei Kulebin från Vitryssland som säkrade guldet efter vinst i alla tre ronder.

”Ett mycket givande EM”

– Det var riktigt kul att få möta honom, han är en liten idol för mig. Han är fruktansvärt ödmjuk och efter matchen har vi stått och snackat länge och skrattat, som två polare emellan. Nej, jag kommer ha med mig massor från den här matchen, säger Magnus Andersson i ett pressmeddelande.

Svensken prickade mest med sin boxning medan Kulebin fick in flera distinkta och hårda sparkar. Trots det missade guldet är Andersson nöjd med sitt EM.

– Det har varit ett mycket givande EM för min del, säger han.

Tidigare i dag vann Isa Tidblad Keskikangas och under gårdagen blev det guld genom Patricia Axling och Bea Malecki.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.