Jon Jones och Alexander Gustafsson inför den senaste fajten. Foto: Bildbyrån

”The Mauler” får returmatch mot Jon Jones

Publicerad

År 2013 förlorade Alexander ”The Mauler” Gustafsson mot Jon Jones i en match om världsmästartiteln. Nu får svensken chans på revansch. De båda ska mötas på nytt i Las Vegas – i en ny titelmatch.
– Den 29 december kommer bältet hem med mig, skriver Gustafsson på Instagram.

28 maj 2017 – det var senast Alexander Gustafsson gick en match i UFC. I dag, närmare ett och ett halvt år senare, står det klart vem nästa motståndare blir. På årets sista UFC-gala den 29 december ställs svensken mot sin ärkerival Jon Jones.

Rivalerna har kastat hårda ord mot varandra i över fem år sedan deras senaste möte i september 2013. Då tog Jones hem vinsten på domslut i Toronto, Kanada, och sedan dess har svensken drömt om en retur.

Ny titelfajt

Ansedda ESPN-journalisten Ariel Helwani släppte nyheten på Twitter under onsdagskvällen, kort därefter bekräftade Gustafsson uppgifterna på sin Instagram.

– Den 29 december kommer bältet hem med mig, hälsar Gustafsson.

Flera uppgifter pekar dessutom på att det blir en ny titelfajt om mästerbältet i lätt tungvikt. Den nuvarande innehavaren av bältet, Daniel Cormier, kommer att bli av med det inför fajten, rapporterar ESPN.

Fast för dopning

Gustafsson gick sin senaste match på hemmaplan i Stockholm i maj i fjol då han besegrade brasilianske Glover Teixeira. 31-åringen har därefter dragits med en axelskada.

Än mer anmärkningsvärt är att Jon Jones inte heller gått en match på över ett år. 31-åringen fick en 15 månader lång avstängning efter att ha testats positivt för dopning och är fri att tävla igen från och med den 28 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer