MMA-stjärnan Conor McGregor fick rekordsumman 25 miljoner kronor för nattens fajt. Foto: TT NYHETSBYRÅN

McGregor tog revansch i UFC-rysare

Uppdaterad
Publicerad

MMA-stjärnan Conor McGregor fick sin revansch på Nate Diaz i natt.

Irländaren golvade rivalen tre gånger i en match som svängde fram och tillbaka och gick tiden ut.

”Han plockade fram det bästa ur mig”, säger McGregor.

Conor McGregor hade krossat allt motstånd i UFC och etablerat sig som MMA-världens största stjärna innan han klev upp två viktklasser och förlorade mot veteranen Nate Diaz i mars.

Men i stället för att återvända ner till fjädervikt (65 kilo) där han håller mästarbältet bestämde sig irländaren för att han ville ha revansch.

Och 28-åringen visade direkt att han hade gjort förändringar inför returmötet. McGregor var överlägsen och träffade upprepade gånger med låga sparkar mot Diaz främre ben.

Amerikanen hade svårt att röra sig och ”The Notorious” fick in flera fina vänsterträffar som golvade Diaz vid tre tillfällen.

Men precis som i första matchen tröttnade irländaren vilket gav Diaz energi. McGregor blev upptryckt mot buren och var illa ute när motståndaren pepprade honom med slag.

Vill ha tredje match

Matchen gick tiden ut, fem ronder, och McGregor vann på domslut. En domare tyckte att det blev oavgjort, de andra två höll McGregor som segrare med 48–47.

– Det är som min tränare brukar säga, antingen vinner man eller så lär man sig något. Och jag lärde mig verkligen något av vår förra match, sade han efteråt.

Och nu vill han möta Diaz en tredje gång.

– Det står 1–1 i matcher. Det måste bli en trilogi. Men jag gick upp till 77 kilo för de här två matcherna. Nu får han komma ner till 70 kilo och möta mig på mina villkor, säger McGregor.

Diaz är också intresserad av en tredje fajt.

– Jag tyckte att jag vann. Jag vill inte komma med några ursäkter men jag hade ett dåligt träningsläger och har dragits med skador. Han borde ha avslutat mig. Bra jobbat i dag, Conor. Men det måste bli en tredje gång, sade veteranen.

Tjänade rekordsumma

McGregor tjänade omkring 25 miljoner kronor för nattens match vilket är rekord för en UFC-fajter. Men då räknas bara den officiella lönen som presenteras av organisationen. Där ingår till exempel inte pay-per-view-intäkter.

Tidigare under kvällen tog Anthony Johnson – som knockade Alexander Gustafsson på Tele2 Arena – en stor seger när han knockade trean på världsrankingen, Glover Teixeira, efter bara 13 sekunder. Efteråt utmanade han den nuvarande mästaren i lätt tungvikt, Daniel Cormier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.