Stensils: ”Jag ska bli bäst i världen”

Uppdaterad
Publicerad

Om Linnea Stensils får råda var OS-insatsen i Rio bara en försmak: 23-åringen från Vaxholm har högtflygande planer i en sport som utövas på vattenytan.

– Jag kommer inte ge upp förrän jag verkligen har gett allt det jag har, säger den nya svenska kanotstjärnan till SVT Sport.

Linnea Stensils nådde OS i fjol, som 22-åring, och blev första svensk i en OS-final på 200 meter, dessutom var hon yngst i finalen där hon blev sjua.

Och utvecklingen fortsätter: nyligen tog hon sin första seger i världscupen och besegrade flera av OS-finalisterna, däribland silvermedaljören Marta Walczykiewicz från Polen.

– Jag kan höja mig när jag kommer till en tävlingssituation, för jag är inte alltid bäst på träning, säger Linnea Stensils.

Starkare än någonsin

Under midsommarhelgen tog hon silver på 500 meter och brons på 200 meter i U23-EM i Polen, och detta utan att vara toppad. Det är nämligen EM och VM senare i sommar som är viktigast.

Fysiska tester visar att Linnea Stensils är starkare än någonsin, och efter segern i Världscupen har perspektivet höjts inför en sommar som innehåller både EM och VM.

– Jag tänker på det och accepterar att om jag gör en bra prestation så kan jag stå överst på pallen, säger Linnea Stensils.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.