Kondition extra krydda för explosiva Stensils

Publicerad

Förra året tog sprintkanotisten Linnea Stensils VM-brons och vann världscupen totalt. Nu går färden mot årets VM och nästa års OS, med inriktning på konditionsträning.
– Jag vet att när jag har paddlat bra så har jag även haft väldigt bra löppass innan, säger Linnea Stensils till SVT Sport.

Linnea Stensils tävlar i världstoppen på 200 och 500 meter explosiv paddling, men kör ofta skogsspåret hemma i Vaxholm. Tuffa löpintervaller ska ge nödvändig hårdhet i den långsiktiga satsningen mot VM och OS, och i vintras gick hon till och med ett steg längre med ett långt träningsläger på längdskidor i italienska Alperna.

– Det är så fint där uppe, och att få träna i sådana miljöer och bara samla timmar var väldigt skönt och motiverande, säger hon.

Vill ha sen formtopp

VM-bronset på 200 meter och segern i den totala Världscupen gör 25-åringen från Vaxholm till ett av Sveriges största medaljhopp inför OS i Tokyo nästa år. Hårdträningen innebär att hon siktar på en sen formtopp i VM i augusti, där det gäller det att vara topp 5 för att kvala direkt till OS. Förhoppningsvis på grund av de svettiga löppassen i skogen.

– Jag vill försöka få med den grunden in mot VM, så att jag kan lägga på den sista farten där och bara satsa allt, säger Linnea Stensils.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

OS 2020

Mer i ämnet